• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

OM UW AUTO GOED TE ONDERHOUDEN NA ONZE EXTERIEUR DETAILING  BEHANDELING  VOLGT U  ONDERSTAANDE VIJF STAPPEN :

(Belangrijke mededeling : Bij een keramische glascoating mag u de auto de eerste drie weken niet wassen ( wel vogelpoep erafspuiten/ maar niet wrijven op de lak) dit i.v.m. de uitharding van de coating : met een infrarood droger is de coating voor 95% uitgehard bij aflevering. 

Stap 1 . Velgen reinigen

Stap 2 . Pre-Wash - afspuiten van de auto van boven naar beneden .

Stap 3 . Twee ( of beter Drie) - emmer methode , het daadwerkelijke wassen.( was-/spoel-/ velgen- emmers)

Stap 4 . Drogen.

Stap 5.  Beschermen

 

WASLOCATIE

De beste manier om uw  auto te wassen is met de hand. Natuurlijk bespaart u uzelf tijd door uw auto door de wasstraat te halen , echter  krijgt u op deze manier ook meer krassen op de lak van uw auto dan wanneer u hem zelf met de hand wast.

Onderstaand wat belangrijke tips :

-Was ALTIJD  in de schaduw en NOOIT in de volle zon ! ( In de volle zon kan de temperatuur van een auto ver boven de 60 graden Celsius reiken - water en chemie zal in uw lak en kunststof etsen ! )

-Laat uw auto ALTIJD eerst afkoelen na een lange rit ! ( De motorkap en de velgen met remmen zijn dan nog te heet , de sterke afkoeling in combinatie met chemie kan uw lak blijvend beschadigen ! )

-In een wasbox kunt u de hogedrukspuit gebruiken maar de wasborstel kunt u het beste NIET  gebruiken. ( Zelfs als de wasborstel in een water spoelbak staat kan er nog zand van voorgaande auto's opzitten ! )

VELGEN REINGEN

We beginnen eerst met de velgen omdat als we eerst de hele auto afspuiten deze weer opdroogt als we aan de velgen beginnen. Gevolg : ingebrande kalkresten die in gewoon leiding water zit. Werk velg voor velg en niet aan alle velgen tegelijk ( als u aan 1 kant van de auto werkt kunt u  niet zien dat de velgen reiniger opdroogt aan de andere kant van de auto ) Spray de velg in met een veilige zuurvrije velgenreiniger en spuit de velg af ''van beneden naar boven'' met een hogedrukreiniger. Spray de velg vervolgens nogmaals in met de velgenreiniger en gebruik een speciale velgenborstel en wheel woolies om resterend vuil los te maken en spuit de velg vervolgens af met de hogedrukreiniger. Gebruik voor de velgenborstels en wheel woolies een aparte derde  emmer gevuld met warm water. ( Drie - emmer methode )

 

PRE -WASH - AFSPUITEN VAN DE AUTO

Bij een erg vuile auto kunt de auto insprayen of infoamen met een voorwasmiddel. Om de werking van de chemie te behouden spuit u de auto vervolgens af met een hogedrukreiniger  '' van beneden naar boven ''. Zonder chemie bij een licht vervuilde auto  kunt u ook '' van boven naar beneden '' afspuiten.

 

 

TWEE ( of beter drie ) -EMMER METHODE   - HET DAADWERKELIJKE WASSEN

Gebruik onderin de emmers een grit guard zodat vuil onderin de emmer blijft. De eerste emmer vult u  met een Ph-neutrale auto shampoo ( geen afwasmiddel of sterke allesreiniger !) en warm water. De tweede emmer vult u  alleen met warm water. Gebruik niet de ouderwetse gele spons van schuim . het nadeel van deze sponzen is namelijk dat ze gemakkelijk vuil en kleine steentjes vast houden waardoor tijdens het wassen krassen kunnen ontstaan. Het is beter om een microvezel spons of washandschoen te gebruiken omdat deze veel zachter zijn en de vezels zo dicht op elkaar geplaatst zijn dat  het vuil er niet in blijft hangen. Doop de washandschoen  in de emmer met shampoo en '' WERK VAN BOVEN NAAR BENEDEN '' . ( het meeste vuil zit immers onderaan de auto en dit wilt u  niet verplaatsen naar boven.) Begin met de liggende delen dak , motorkap ,kofferbak was daarna de ramen, deuren , voorbumper , achterbumper en eindig met de onderdorpels  en als laatste de wielkasten. De washandschoen tussendoor uitspoelen in de tweede spoel-emmer alvorens hem weer in de emmer met shampoo te dompelen. Schrub hierbij de washandschoen over de grit guard.Door de tweede  spoel emmer te gebruiken zorgt u ervoor dat de was emmer vrij van vuil blijft. Spoel nu de auto goed af  met de hogedrukreiniger tot u nergens geen shampoo resten meer ziet.

 

 

DROGEN

Vergeet de oude badhanddoek of zeem.Beide niet geschikt om uw auto mee te drogen ! Want voor beide geldt : de kans op kleine , of grotere krasjes is behoorlijk groot. Een water- blade is helemaal uit den boze ! Liever gebruik je een grote zachte microvezeldoek. Er zijn speciale microvezeldoeken  voor te drogen met een extreem grote vochtopname. Een microvezeldoek kan namelijk ook dat kleine restantje vuil opnemen in zijn vezels in plaats van over de lak te verdelen. Als uw auto helemaal droog is zult u zien dat hij er al een stuk beter uit ziet. Klaar voor de volgende stap.

BESCHERMEN.

Naast het regelmatige was onderhoud is het nodig  minimaal 1 keer per jaar  ( hoe vaker hoe beter natuurlijk ! ) uw waxbescherming of keramische glascoating een boost te geven. Hierdoor hecht het vuil zich minder snel en wordt de lak weer super hydrofobisch (waterafstotend ). Bij een wax bescherming kunt u een spraywax of detailing spray gebruiken. Echter voor keramische glascoatings zijn hier speciale produkten  voor die op nano technologie gebaseerd zijn .Gyeon Cure is een uitstekend produkt hiervoor.

Deze produkten zijn spraybaar en bijzonder makkelijk met een zachte microvezeldoek uit te poetsen.

Zo blinkt uw auto u na elke wasbeurt tegemoet en hecht vuil veel minder gemakkelijk en dat scheelt weer bij de volgende wasbeurt !